Feb 17

Telefon ZTE Blade G reviewAm remarcat de mai multe ori ascensiunea rapida a producatorilor chinezi de tehnologie. Cresterea economica a acestui stat-continent a stat la baza acesteia. Totodata, de-a lungul anilor, chinezii s-au “saturat” sa realizeze produse pentru altii si au realizat ca pot face acest lucru si pentru ei. Au aparut si s-au dezvoltat astfel cateva nume interesante care au reusit sa se impuna intr-un peisaj populat de coreeni, americani sau japonezi. Astazi in topuri se afla acesti jucatori care incearca sa ajunga pe locul 1, detinut astazi de Samsung. Aceasta politica este evidenta si din miscarea realizata de Lenovo care a cumparat Motorola Mobility de la Google. Stim ca economia Chinei nu duce lipsa de bani, iar orice ocazie de a investi este speculata imediat. Asa s-a intamplat in cazul tranzactiei Motorola, la fel se intampla si cu alti producatori de o mai mica anvergura globala. In timp, produsele chinezesti au reusit sa devina din ce in ce mai performante, mai de calitate. Treptat ele au patruns si pe alte piete, ajungand si la noi.

Astazi va vom aduce in fata atentiei un telefon lansat mai demult, dar care a ajuns la noi anul acesta. Este vorba despre ZTE Blade G, un terminal ce incearca sa aduca ceva nou pe piata locala. Despre ZTE am mai vorbit atunci cand am prezentat terminalul lor Grand S Flex. Firma chineza nu are inca o mare anvergura, dar reuseste cu sarguinta sa ofere solutii apreciate. Terminalul de astazi este unul pozitionat in zona entry-level. Avand specificatii mai degraba modeste, acest dispozitiv nici nu putea fi incadrat altfel. Totusi, el nu se doreste a fi altceva decat un telefon simplu, fara pretentii, ce asigura experienta de baza pentru un asemenea dispozitiv. Pretul pare putin cam mare, dar vom vedea daca acest lucru il va trage in jos sau nu. ZTE Blade G reprezinta un produs nou, care merita atentia noastra, mai ales daca suntem in cautarea unui terminal fara mari pretentii.

Poze ZTE Blade G

Procesor ZTE Blade G (CPU)

Fiind un terminal fara mari pretentii, puterea sa de lucru nu este de speriat. Totusi, el este construit in jurul unui chipset destul de bun, un Qualcomm MSM8225 Snapdragon S4 Play. Acesta include o solutie dual-core Cortex-A5, ce lucreaza la 1,2 GHz. Asadar procesorul nu este foarte puternic, dar el se poate descurca in viata de zi cu zi. Memoria RAM de doar 512 MB limiteaza aplicatiile ce pot rula pe acest terminal. Daca nu aveti nevoie de multe putere de procesare, veti fi multumiti de Blade G.

Placa video ZTE Blade G (GPU)

Si pe partea de prelucrare grafica lucrurile sunt cam la fel. Nici nu puteam vorbi despre vreun GPU de ultima ora. Remarcam prezenta unui Adreno 203, destul de bun pentru scopul propus. Daca nu sunteti mari fani ai jocurilor noi si consumatoare de resurse, acest terminal poate fi o solutie de luat in seama.

Display ZTE Blade G

Ecranul acestui terminal, de 4,5 Inch, desi este un IPS LCD, nu iese in evidenta cu mare lucru. Capacitiv si multitouch acesta are o rezolutie de 480 x 854 pixeli. Unghiurile de vizionare sunt bune, culorile si luminozitatea sunt la nivelul clasei urmarite.

Alte functii ZTE Blade G

  • – Camera frontala, una VGA, este buna doar pentru apeluri video. Camera din spate, de 5 MPx, cu autofocus, LED flash, geo-tagging si posibilitatea de a inregistra video este una destul de modesta, ce nu aduce mare lucru.
  • – Cei 4 GB stocare onboard pot fi suplimentati cu inca 32 GB prin slotul microSD existent.
  • – Conectivitatea este destul de buna: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v3.0 cu A2DP, NFC, GPS sau port USB.
  • – Android 4.1.2 Jelly Bean “motorizeaza” terminalul nostru.
  • – Bateria de 2000 mAh promite o autonomie destul de buna, ce depinde de tipul de utilizare.


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret
Okazii Verifica Pret La: Okazii verifica pret

Concluzii 
ZTE Blade G reprezinta un telefon simplu, de baza, pozitionat in zona de jos a telefoanelor mobile inteligente. Fara a avea pretentii mari, acest terminal se va lupta, cel mai probabil, cu produsele firmelor autohtone. Desi zona este foarte aglomerata, iar telefonul nu ofera mai nimic in plus, totusi concurenta este benefica pentru piata. Recomandam ZTE Blade G celor de doresc un terminal simplu, capabil sa ofere accesul la viata virtuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>