Nov 02

Televizor LG LF510U – reviewDesi nu am mai scris de mult timp despre un televizor, acest lucru nu inseamna ca nu ne intereseaza acest segment deosebit de atractiv. Am remarcat in review-urile anterioare, schimbarile destul de mari de pe aceasta piata, schimbari ce se reflecta nu doar in tehnologia folosita, ci si in topuri. Acestea s-au schimbat, vechile nume, majoritatea japoneze, au lasat locurile fruntase noilor actori, veniti din Coreea de Sud. Samsung sau LG sunt noii „formatori de opinie”, produsele purtand aceste branduri avand cele mai multe succese in ultima vreme. Evident ca Sony, Panasonic, Sharp sau Philips nu si-au spus inca ultimul cuvant, dar nici macar ele nu pot trece cu vederea succesul sud-coreenilor.

Intr-adevar, cele doua mari nume din Coreea impun standarde de performanta si au adus cu ele o noua viziune a ceea ce trebuie sa fie televizorul modern de astazi. A trecut vremea televiziunii clasice, cand ne limitam la privitul programelor preferate. Televizorul este mai mult decat redare de imagine, chiar daca functia sa principala a ramas aceasta. Distractia la domiciliu, relaxarea, se concentreaza in noile dispozitive inteligente. In jurul nostru obiectele devin smart, iar omul trebuie sa se adapteze si sa stie sa interactioneze cu aceastea. Tehnologia poate fi o binecuvantare, dar trebuie sa stim sa o folosim in mod optim. Exista insa si produse „clasice”, produse ce se concentreaza pe redarea imaginilor, la o calitate deosebita.

Astazi va vom aduce in prim plan o serie de televizoare noi, nonsmart, a celor de la LG. Este vorba despre seria LF510U.  Noi am gasit aici doua modele cu specificatii aproape identice, diagonala si rezolutia fiind singurele diferente dintre ele. Chiar daca nu avem de a face cu dispozitve smart, inteligente, totusi aceste televizoare sunt realizate in jurul celor mai noi tehnologii din domeniu. Lupta dintre Samsung si LG este apriga, iar orice esec poate fi extrem de ”pagubos”. Asadar, LG LF510U aduce cu el specificatii de top, un design bine gandit, in pas cu moda de astazi, totul la un pret acceptabil.

Poze LG LF510U

Modele disponibile:

  • LG 32LF510U – diagonala de 32 inch
  • LG 43LF510U – diagonala de 43 inch

Ecran LG LF510U

Stim cu totii calitatea deosebita a panourilor furnizate de cei de la LG. Calitatea este pe primul plan, mai ales ca ”dusmanul” Samsung sta la panda. Sa nu uitam insa ca exista si alti jucatori ce abia asteapta un pas gresit. Asadar, ecranul televizorului nostru este unul de calitate, un IPS LED LCD, ce vine cu diagonale diferite. Rezolutia difera si ea, in functie de lungimea ecranului. Modelul de 32 de inch beneficiaza de o diagonala de 1366 x 768 pixeli, iar cel superior beneficiaza de o rezolutie FullHD, 1920 x 1080. Ambele televizoare sunt astfel capabile sa redea imagini HD, totul in conditii excelente. Culorile si luminozitatea panurilor sunt deosebite, iar unghiurile de vizionare largi asigura o experienta excelenta. Televizorul este ”burdusit” cu tehnologii menite sa sporeasca calitatea: Triple XD Engine, Dynamic Clear White, Active Noise Reduction, Dynamic Color Enhancer, 24p Real Cinema etc.

Sunet LG LF510U

Orice imagine reusita ”merge bine” cu un sunet pe masura. Orice producator serios stie acest lucru si incearca mereu sa realizeze echilibrul perfect intre sunet si imagine. LG are ceva experienta in acest sens, lucru evident si la produsul de astazi. Difuzoarele de 3 W (sau de 5W, la modelul superior) poate nu spun mare lucru, dar tehnologiile incluse, Dolby Digital, Virtual Surround, Clear Voice II, aduc un plus de valoare si fac din acest produs unul perfect pentru nevoile cotidiene.

Specificatii LG LF510U

  • – Tehnologie: LED, Non Smart TV 2015.
  • – Audio: Ieşire sunet 2 x 3 W sau 2 x 5 W, in functie de model, Dolby Digital, Virtual Surround, Clear Voice II.
  • – Tuner/Receptie/Transmisie: Tuner DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, Slot CI.
  • – Conectori: Intrare: HDMI-1, SCART, 2 RF-In, ieșire audio digitală (optică).

Unboxing and Video Review LG LF510U

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
emag Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzii

LG LF510U este un produs interesant, bine gandit, simplu si eficient. Desi nu exceleaza la capitolul dotari si nici nu beneficiaza de „inteligenta” fratilor mai mari, acest model aduce cu el calitatea LG, la un pret excelent. Cei ce au nevoie de un televizor bun si fiabil, LG LF510U poate fi solutia la indemana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>