Sep 11

Toshiba Qosmio X870-13D ReviewLaptop Toshiba Qosmio X870-13D 17.3 Inch LED Full HD 3D cu Procesor i7-3630QM 2.40- 3.40 Turbo GHz , 16GB, 2000GB, NVIDIA GTX 670M 3GB DDR5 dedicat

Toshiba face un update seriei de laptop-uri Qosmio cu modelul X870-13D. Comparativ cu modelele anterioare X770, Qosmio X870-13D a primit cateva actualizari minore in ceea ce priveste design-ul sau. Astfel Toshiba reduce substantial culoarea rosie, capacul laptop-ului fiind de culoare neagra uniforma, si totodata culoarea rosie din interior este folosita doar pentru accentuare; design-ul sau devenind mai matur fata de predecesorii sai. Cadrul rosu alaturi de logo-ul Qosmio de pe capac care este iluminat ofera laptop-ului un aspect foarte placut. Suprafata laptop-ului este alcatuita in mare parte din aluminiu, ceea ce il face placut la atinere, cu toate astea necesita ceva timp de acomodare cu suprafata punctata a capacului care ajuta la evitarea aparitiei amprentelor asupra carcasei. Ofera un punct de stabilitate foarte puternic chir si atunci cand este deschis, avand puncte de presiune foarte mici. Ecranul mare este sustinut in siguranta de doua balamale rezistente; chiar daca acestea sunt stabile si ferme, deschiderea capacului cu o singura mana inca este posibila. Afisajul poate fi rasucit cu un efort moderat, erorile mici ale imaginii devenind vizibile. Chiar daca Qosmio X870-13D nu ofera o multime de optiuni de conectivitate pentru dimensiunea sa, cei mai multi utilizatori vor fi mai mult decat multumiti cu patru porturi USB 3.0. Alaturi de cele doua porturi USB 3.0 se regasesc si un port HDMI, 2x Audio Jack, iesire VGA si portul Rj-45 destina alimentarii pe partea dreapta, in timp ce pe partea stanga sunt gasite celelalte doua porturi USB 3.0 plus portul pentru retea si unitatea CD/DWD-RW.

Poze Toshiba Qosmio X870-13D

Procesor Toshiba Qosmio X870-13D

Procesorul ce alimenteaza acesta “bestie” face parte din familia Intel I Core. Modelul Intel Core i7-3630QM, face parte din seria Ivy Bridge, avand un numar de patru nuclee si opt thread-uri. A fost contruit pe tehnologia de 22nm, si tactat la frecventa de 2.4 GHz, avand o frecventa maxima de 3.4 GHz in modul Turbo Boost. Functioneaza pe setul de instructiuni de 64-biti plus extensia AVX. Procesorul are un cosum mic de energie, mai exact 45W, si detine o putere majora in materie de procesare.

Placa video Toshiba Qosmio X870-13D

Pe langa placa video integrata Intel HD Graphics 4000 tactata la frecventa de 650MHz si care poate urca la o capacitate maxima de 1.15Ghz cu resurse preluate din memoria RAM, Qosmio X870-13D detine si o placa video dedicata, special montata pentru aplicatii care necesita resurse video din plin. Placa video dedicata face parte din seria GeForce; reprezentata de modelul NVidia GeForce GTX 670M, aceasta este o placa video de nivel high-end destinata laptop-urilor. Avand o memorie maxima de 3072MB GDDR5 are suport pentru unltimul tip DirectX 11.0 si Shader 5.0. A fost construita pe arhitectura Fermi, si detine o serie de caracteristici speciale precum: Optimus, SLI, PhysX, Verde Drivers, CUDA, 3D Vision, 3DTV Play.

Display Toshiba Qosmio X870-13D

Toshiba Qosmio seria X870 vine cu doua tipuri diferite de ecrane, ambele cu diagonala de 17.3 inch. Modelele mai ieftine non-3D vin cu o rezolutie 1600×900 HD+,  in timp ce modelele mai scumpe vin cu un ecran 3D high-end cu un afișaj Full-HD 1920×1080. Din acest motiv, notebook-ul este insotit de ochelari 3D de la Nvidia. O alta caracteristica care Toshiba ofera este posibilitatea de configurare dubla a camerei, care permite utilizatorului sa capteze imagini stereoscopice, care poate fi redate ca un film 3D. Ca urmare a nivelului scazut de negru si luminozitate maxima buna, raportul de contrast se ridica la o ratie de 821:1.

Alte specificatii Toshiba Qosmio X870-13D

  • Memoria RAM are o capacitate de 16GB DDR3, care functioneaza pe o frecvente de 1600 MHz, si detine un suport maxim de pana la 32GB.
  • HDD-ul are o capacitate de 2TB cu un numar de rotatii de 5400 RMP pe interfata SATA.
  • Detine un set de 2×2 boxe stereo Harman Kardoncu (inclusiv tweeterele) interfata full stereo si tehnologii precum: Suport Slip Stream, SRS Premium Sound 3D si totodata o camera web HD 3D.
  • Acesta vine cu sistem de operare pre-instalat Windows 8 licentiat.

Unboxing & Video Tutorial Toshiba Qosmio X870-13D


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

In concluzie Qosmio X870-13D are un punct forte in ceea ce priveste design-ul, fiind proiectat sa reziste si totodata sa aibe un aspect placut. Detine un set de specificatii care intrece cu usurinta multe sisteme desktop. Qosmio X870-13D reprezinta un portabil demn de orice utilizator care are nevoie de o masinarie ferma si puternica in acelasi timp, o masinarie cu “muschi si creier” in acelasi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>