Jul 15

Ultrabook Acer Aspire M5-481PT-53316G52MassUltrabook Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

Ultrabook-urile reprezinta ultima „moda” in lumea laptopurilor. Dupa ani in care notebook-ul traditional a facut legea, aparitia netbook-urilor a adus ceva nou. Lumea se misca, iar oamenii folosesc calculatoarele pentru a consuma content, adica pentru a intra pe internet, pentru a vedea un film sau a asculta muzica. Pentru aceste activitati, nu e nevoie de o putere de calcul uriasa. Au aparut astfel netbook-urile. Mici, destul de subtiri, cu putere redusa de calcul, dar extrem de portabile, acestea au avut momentul lor de glorie, inainte de aparitia tabletelor. Explozia acestora, dar si a telefoanelor inteligente, a redus piata „micilor jucarii”. Toata piata pc-urilor este in declin, fapt ce nu putea sa-i lase reci pe marii producatori. Apar astfel ultrabook-urile, care sunt construite in jurul unor standarde si norme impuse de Intel. Desi nu exista reguli clare care sa delimiteze un ultrabook de un laptop traditional, totusi exista cateva diferente. Astfel, un ultrabook trebuie sa fie foarte subtire, sa iasa din stand-by foarte repede si sa detina o autonomie ridicata. Aparitia acestor „bijuterii” ce inglobeaza cea mai noua tehnologie a dus la incetinirea scaderii pietei pc-urilor in fata celei a dispozitivelor mobile.
Cu vanzarile in scadere, Acer, un nume mare in aceasta piata, a investit masiv in ultrabook-uri, in speranta revenirii pe plus. Apar o serie de produse deosebite, care cuprind cea mai noua tehnologie. Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass reprezinta un asemenea produs. Cu un design atractiv, office, extrem de elegant, metalizat, produsul nostru arata grija cu care producatorul s-a aplecat asupra detaliilor. Grosimea acestui ultrabook este foarte mica, Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass fiind extrem de portabil si usor. Se observa ca acest produs face parte din celebra clasa Aspire, o clasa arhicunoscuta a celor de la Acer, ce se remarca prin calitate si inovatie constinua. Autonomia este, evident ca la orice ultrabook, crescuta, producatorul promitand pana la 8 ore de utilizare. Specificatiile tehnice arata foarte bine, remarcandu-se ssd-ul foarte rapid, dar si ecranul tactil pus in valoare de sistemul de operare Windows 8 cu care vine preinstalat.

Poze Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

Procesor Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass (CPU)

Nu este cel mai nou procesor, dar totusi este unul destul de bun pentru ceea ce trebuie sa faca. Acest laptop il putem include in clasa office, el nefiind facut pentru jocuri. Acest CPU este un Intel® CoreTM i5 3317U, un dual-core ce ruleaza la frecventa de 1,7 GHz, ajungand prin tehnologia Intel Boost pana la 2,6 GHz. Construit in jurul litografiei de 22 nm, acest procesor consuma foarte putin, lucru foarte util in cazul ultrabook-urilor. Se obtine astfel, o autonomie de lucru mai mare. Acest procesor este ajutat in sarcinile sale de memoria RAM mare de 6Gb.

Placa video Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass (GPU)

Fiind un laptop din clasa office, placa video a acestui notebook este inclusa in procesor. Solutia grafica ce se regaseste pe acesta este un Intel HD Graphics 4000. Frecventa de lucru se regaseste intre 350 MHz si 1,05 GHz. Pentru sarcinile zilnice, acest GPU este suficient. Chiar si jocuri mai vechi, mai putin solicitante, pot rula decent. Totusi, nu va asteptati la minuni.

Display Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

Un punct forte al acestui produs este ecranul. Avand o diagonala de 14 inch, cu o rezolutie de 1366 x 768, acest LCD LED este unul tactil, multitouch, ce beneficiaza si de tehnologia Acer CineCrystal. Culorile sunt vii, iar claritatea deosebita.

Alte Functii Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

  • – Produsul nostru beneficiaza de un SSD de 20 Gb, dar si de un HDD traditional de 500 Gb. Prin acest SSD se obtine rularea sistemului extrem de rapid.
  • – Conectivitatea este destul de buna, laptopul nostru beneficiind de Wi-Fi 802.11 a/g/n, LAN 10/100/1000 Mbs., dar si Bluetooth 4.0.
  • – Sunt prezente 2 porturi USB 3.0, dar si iesire audio sau HDMI.
  • – Produsul prezinta si cititor de carduri 2in 1.
  • – Camera Web este una foarte buna, HD.
  • – Sunetul este deosebit, produsul beneficiind de tehnologia Dolby Home Theater v4.
  • – Bateria este una de 4 celule, autonomia acestui produs fiind destul de buna. Ea depinde, evident, de tipul utilizarii.
  • – Acest laptop vine cu Windows 8 onboard, fapt ce urca automat pretul, fata de cele cu Free DOS sau Linux preinstalat.

Unboxing Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

Test placa video Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret
Flanco Verifica Pret La: Flanco verifica pret

Concluzie

Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass este un ultrabook bun, care isi face banii. Ca si altele din seria M5, el este dedicat segmentului office, multimedia. Jocurile cele mai nu se vor regasi pe acest produs. Totusi, pentru segmentul sau, dar si datorita specificatiilor bune, recomandam Acer Aspire M5-481PT-53316G52Mass tuturor care au nevoie de asa ceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>