Oct 24

Ultrabook Dell XPS 14 reviewLaptop-urile Dell reprezinta o gama de portabile multi-functionale de prima clasa. Acestea sunt foarte usoare si simple, dispun de putere maxima atat din punct de vedere al unitatii de procesare cat si al memoriei RAM / video. Pe scurt laptop-urile semnate marca Dell sunt alegerea perfecta care se poate face atunci cand este nevoie de un laptop puternic si usor de transportat la locul de munca. Astfel astazi facem o oprire printre rafturile seriei XPS, si vom prezenta in amanunt modelul de laptop Dell XPS 14. De-a lungul anilor, marca XPS de la Dell a trecut prin mai multe desene sau modele diferite, dar aspectul actual pare cel mai potrivita pentru tema generala a unui laptop high-end care combina productivitatea cu materiale premium de constructii. In acest caz, sasiul exterior din aluminiu este combinat cu un aliaj de magneziu si un panou frontal (partea de jos) de tip soft-touch din silicon. Dell XPS 14 se simte la fel de bine construit precum pare, si in acelasi timp foarte robust. Ergonomia interioara este excelenta, cu o tastatura care este similara cu cele de tip insula gasite in sistemele de la Apple, Sony, si altele. Lumina de fundal este puternica, iar butoanele precum Space, Tab, CTRL, si alte taste importante au o dimensiune buna. Numai cele patru sagti directionale par sa se fi micsorat un pic. In ce priveste conectivitatea, aproape toate porturile sunt pozitionate in partea stanga a laptop-ului, acestea fiind: 2xUSB 3.0, 1xHDMI, 1xRJ-45, 1xMini DisplayPort. Un punct forte putem spune, dat fiind faptul ca nu este nevoie sa imprastiem cablurile in toate directiile atunci cand este nevoie de un punct de conexiuni multiple. Partea dreapta este mai goala, datorita lipsei unitatii de citire, insa aceasta gazduieste portul audio jack 3.5mm si slotul cititorului de card MicroSD. In ciuda faptului ca dispune de un corp slim, si desi nu dispune de o unitate de citire, acesta nu este chiar usor, avand o greutate de 2.1 kg. Cu toate astea design-ul este simplu si elegant, carcasa alb-argintie realizand un contrast frumos cu interiorul negru sters.

Poze Dell XPS 14

XPS 14 Notebook

Procesor Dell XPS 14 (CPU)

Desi este un ultrabook, putem spune ca exista modele cu unitate de procesare mult mai puternica decat acesta; cu toate astea, procesorul montat pe Dell XPS 14 nu dezamageste sub nicio forma. Purtand numele de cod Intel Core i7-3537U, acesta face parte din seria Ivy Bridge. Tactat la o frecventa de 2.0 GHz, acesta poate urca pana la 3.1 GHz in mod turbo boost. Detine un Intel Smart Cache de 4 MB, un set de instructiuni pe 64 biti cu extensia AVX, si are o litografie de 22nm.

Placa video Dell XPS 14 (GPU)

Pe langa placa video integrata Intel HD Graphics 4000 care are o frecventa minima de 350 MHz si una maxima de 1.2 GHz, Dell XPS 14 dispune si de o placa video dedicata, aceasta fiind NVidia GeForce GT 630M. Acesta are o capacitate de 1024 MB DDR3, si un memory bus de 128 biti. A fost construit pe baza arhitecturii Fermi si functioneaza pe tehnologia de 28nm. Acesta detine suport pentru tehnologii video precum: Optimus Support, PureVideo HD VP4, 3D Vision, 3DTV Play, Bitstream HD Audio, CUDA, DirectCompute, OpenCL, OpenGL 4.0, DirectX 11.

Display Dell XPS 14

Display-ul de 14 inch masurati pe diagonala, are o rezolutie de 1600 x 900 pixeli. Acest panou este de tip LCD LED si prezinta o caracteristica speciala numita TrueLife Infinity Display. Acesta foloseste sticla de tip Corning Gorilla Glass. Unghiurile vizuale nu sunt atat de largi, insa contrastul puternic este cel care compenseaza.

Alte specificatii Dell XPS 14

  • Capacitatea de stocare este de 512 GB de tip SSD, iar memoria RAM este de 8 GB DDR3 pe 1600 MHz.
  • Difuzoarele stereo au o putere de 4W, si folosesc tehnologia Waves MaxxAudio.
  • Bateria din 8 celule masoara o autonomie de pana la 4 ore.
  • Functioneaza pe sistemul de operare Microsoft Windows 8, 64 biti.

 Unboxing & Video Review Dell XPS 14


emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

 

Concluzie
Pe final, Dell XPS 14 isi stabileste pozitia cat set poate de corect pe treptele portabilelor de tip ultrabook. Acesta dispune de putere de procesare mare, arata si se simte bine. Dell XPS 14 este solutia perfecta pentru utilizatorii care sunt nevoiti sa ramana in permanenta conectati la internet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>