Aug 13

Ultrabook HP Spectre XT Pro ReviewUltrabook HP Spectre XT Pro cu procesor Intel® CoreTM i5-3317U 1.70GHz, Ivy Bridge, 4GB, 128 SSD, Intel® HD Graphics 4000

Avand un design simplu si foarte placut la atingere HP Spectre XT Pro nu numai ca arata ca un gadget de lux, ci se si simte ca atare. Partea superioara a unitatii de baza si cea din spate a capacului afisajului sunt din aluminiu mat, in timp ce partea de jos a notebook-ul este realizat din magneziu, care dispune de un strat cauciucat pentru a preveni degetele la alunecare. Afisajul dispune de o rama de culoare negru lucios perfect integrat. Calitatea constructiei este, de asemenea, fara defecte majore: pentru ca sasiul este realizat din metal, astfel unitatea de baza rezista la rasucire exceptional de bine si nu raspunde la puncte de presiune. Deoarece balamalele sunt destul de rigide, deschiderea cu o singura mana a capacului nu este posibila. Un sistem de blocare magnetic asigura capacul atunci cand notebook-ul este inchis. Conectivitatea este foarte buna, permitand utilizatorului sa ataseze laptop-ului diferite periferice precum un hard-disk, printer, camera video, display. Pe partea din stanga a carcasei sunt regasite cele doua porturi USB (1xUSB 2.0 / 1xUSB 3.0) alaturi de intrarea HDMI si portul Gigabit Ethernet, in timp ce partea din dreapta cuprinde cititorul de carduri, iesirea audio si portul RJ-45 pentru alimentare. In ceea ce priveste performanta tehnologica, aceasta este sustinuta de specificatiile de care dispune acest gadget. Astfel prezenta unui procesor puternic, o memorie RAM pe masura si un spatiu de memorare rezonabil sunt elementare pentru ca HP Spectre XT Pro sa detina renumele de ultrabook.

Poze HP Spectre XT Pro

Procesor Ultrabook HP Spectre XT Pro (CPU)

Modelul de procesor este unul foarte comun pe piata ultrabook-urilor. Facand parte din familia Intel I Core, procesorul Intel Core i5-3317U este al treilea ca serie. Acesta functioneaza pe platforma Ivy Bridge si este tactat la o frecventa de procesare de 1.7 GHz. Cu toate astea procesorul poate functiona la o frecventa de 2.6 GHz in modul “Max Turbo Frequency”. Ruleaza pe o litografie de 22 nm si dispune de un set de instructiuni pe 64 biti cu extensia AVX si desigur un “Intel Smart Cache” de 3 MB. Desi detine doar doua nuclee (dual-core) si patru thread-uri consumul de energie este foarte mica ajugand la un maxim de 17W.

Placa video Ultrabook HP Spectre XT Pro (GPU)

Conform procesorului, placa video face parte de asemenea din familia Intel, Intel HD Graphics mai exact. Modelul Intel HD Graphics 4000 este sursa de putere video al acestui ultrabook tactata la o frecventa de 350 MHz. O putere cam slabuta pentru un ultrabook putem spune; de aceea frecventa dinamica la puterea maxima a placii poate urca pana la 1.05 GHZ cu resurse sustrase din memoria RAM.

Display Ultrabook HP Spectre XT Pro

Display-ul cu diagonala de 13.3 inch este un panou LCD LED cu o rezolutie nativa de 1366×768 pixeli. Datorita caracteristicei sale speciale “BrihtView”, laptop-ul poate fi folosit si in cele mai luminate camere, unghiurile vizuale sunt foarte bune iar claritatea imaginilor este de asemenea la un nivel ridicat.

Alte specificatii Ultrabook HP Spectre XT Pro

  • • Memoria RAM DD3 are o capacitate de 4 GB si este tactata la o frecventa de 1600 MHz.
  • • Spre deosebire de alte modele, acest ultrabook dispune de un hard-disk cu interfata SSD, iar spatiul de memorare de care dispune este de 128 GB.
  • • Bateria din Li-Ion este alcatuita din 4 celule, si dispune de o autonomie de pana la 8 ore.
  • • Sistemul audio montat pe acest ultrabook este reprezentat de un set de 4 difuzoare stereo, ce functioneaza pe tehnologie “HD Beats Audio” semnat de “Beats.By Dr.Dre”.
  • • Dispune de un set de caracteristici speciale precum: tastatura iluminata, protectia datelor asigurata prin TPM 1.2, Microfon integrat(dual array) si 1×2.0 USB charger.
  • • De asemenea prezenta unui cititor de carduri este sesizata alaturi de o camera web “HP TrueVision HD”.

Unboxing HP Spectre XT Pro

Test placa video Ultrabook HP Spectre XT Pro

 

emag Verifica Pret La: Emag verifica pret
evomag Verifica Pret La: EvoMag verifica pret
marketonline Verifica Pret La: MarketOnline verifica pret
altex Verifica Pret La: Altex verifica pret

Concluzie
Acestea fiind spuse, HP Spectre XT Pro este un ultrabook bine lucrat cu aspecte fizice foarte fine, si putere tehnologica mare. Indeplinirea sarcinilor de zi cu zi este usor de atins, vizionarea filmelor sau rularea jocurilor in perioada de recreere devine o placere. Pe final; avand o greutate de 1.42 kg si dimensiunile 316.5 x 14.5 x 224.5 mm, Spectre XT Pro se regaseste pe lista portabilelor de rang inalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>