Jun 09

Un nou telefon Huawei – MulanAscensiunea firmelor chinezesti pe piata terminalelor mobile a surprins destui oameni. China este recunoscuta pentru forta de lucru ieftina, fapt ce atrage numeroase investitii ale marilor firme din exterior. Dar iata ca au aparut si cateva nume locale ce au reusit sa aduca in prim-plan produse excelente. Astfel, in scurt timp s-au dezvoltat cateva companii ce au ajuns sa se ridice la nivelul necesar pentru a reprezenta ceva si in exterior.

Huawei este un asemenea nume. Produsele sale sunt apreciate de numerosi cumparatori. Nu demult am prezentat Ascend P7, ultimul terminal menit sa surprinda placut piata. Cu specificatii excelente, dar si cu un aspect ingrijit, acest produs a atras inca de la inceput. Raportul performante-pret este unul deosebit, acest lucru fiind principalul atu al producatorilor chinezi.

                                                           huawei-mulan

Ultimele zvonuri ne fac sa credem ca nu avem mult de asteptat pana la un nou terminal marca Huawei. Si, ca de obicei, acesta va beneficia de specificatii tehnice surprinzatoare. Avand numele de cod Mulan, terminalul va beneficia de noua arhitectura oferita de HiSilicon, o subsidiara a companiei. Telefonul va fi realizat in jurul celui mai nou chipset din dotare, Kirin920, bazat pe noua arhitectura ARM big.LITTLE. Asadar, vom avea cea mai noua tehnologie inclusa in acest terminal. Procesorul existent este unul octa-core si include patru nuclee ARM Cortex-A15 capabile sa ruleze la 1,7 – 2.0 GHz si alte patru nuclee ARM Cortex-A7 la 1,3 – 1,6 GHz. Se pare ca acest SoC va fi mai puternic decat mult mai cunoscutul Qualcomm Snapdragon 801. Mali-T624 MP4 este procesorul grafic ce se va regasi pe acest dispozitiv mobil. Memoria RAM va atinge valoarea impresionanta de 3 Gb. Capacitatea de stocare este una “normala”, cei 16 Gb onboard putand fi extinsi prin slotul de card existent. Specificatiile mai cuprind: ecran FullHD, camera foto principala  de 13 MPx, capabila sa filmeze 4K, camera foto secundara de 5 MPx, dar si conectivitate excelenta. Mulan va fi pus in miscare de Android 4.4 KitKat.

                                                                                             huawei-mulan-benchmark-475x700-475x261

Asadar, remarcam tehnologia extrema prezenta. Vom vedea mai multe in viitorul apropiat, atunci cand Mulan, purtand acest nume sau altul, va vedea lumina zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>