Apr 14

Windows Phone 8.1 gratis-pentru dezvoltatoriCu totii am auzit de Windows Phone 8, un sistem de operare extrem de bine optimizat, care a reusit anul trecut, dar si anul acesta, sa atraga destui clienti. Terminalele ce ruleaza WP8, mai ales cele din gama Lumia a celor de la Nokia, au reusit sa realizeze vanzari excelente, atragand atentia asupra potentialului urias pe care il are acest sistem. Piata terminalelor mobile este dominata de Android, dar orice schimbare se poate realiza extrem de repede. Sunt cunoscute cazurile celor de la Blackberry sau chiar Nokia, care “imbatate” de propriul succes, au neglijat piata, fapt ce a dus la caderea lor. Asadar, orice neatentie a producatorilor Android poate fi speculata, iar Microsoft sta la panda.

Piata mobila este una efervescenta ce promite castiguri deosebite. Din acest motiv este explicabila dorinta Microsoft de a investi in acest domeniu. De fapt, viitorul apartine acestui segment, iar cine face legea aici poate realiza castiguri impresionante. Firma lui Bill Gates este exemplul cel mai bun, ea dominand ani la rand piata pc-urilor.

Mergand pe aceasta idee, Microsoft a lansat Windows Phone 8.1. Totusi, nu vorbim despre varianta finala, ci despre o varianta adresata dezvoltatorilor de aplicatii. Oricine se poate inscrie pentru a deveni dezvoltator, avantajele fiind destule. Totusi, daca te intereseaza cel mai nou soft WP8, il poti testa pe propriul terminal, riscand insa sa pierzi garantia acestuia. Telefonul poate deveni inutilizabil, deoarece aceste softuri nu sunt finale, ele adresandu-se unor specialisti care pot, la nevoie, sa “repare stricaciunile”.

Asadar, lucrurile se misca destul de repede, Microsoft dorind sa se afirme si pe aceasta piata. Noul sistem aduce imbunatatiri semnificative, dar si functii interesante cum ar fi noul Notification Center sau asistentul digital Cortana. Cei ce nu mai au rabdare, se pot inscrie pe site, devenind dezvoltatori. Totusi, aceasta miscare trebuie facuta cu precautie, riscurile fiind destul de mari, mai ales pentru neinitiati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>