Aug 18

Windows Phone – creste si nu preaChiar daca te numesti Microsoft si domini autoritar piata pc-urilor, nu poti avea inca pretentii pe segmentul dispozitivelor mobile. In ciuda investitiilor din ultima vreme, dar si a restructurarilor, firma americana nu reuseste sa devina atractiva acolo unde nu prea este, cumparatorul preferand alte produse. Asadar, in ultima vreme, gigantul american s-a zbatut, a lansat Windows Phone 8.1, a semnat contracte cu mari producatori, a adus pe piata cateva terminale interesante, dar succesul nu a fost cel scontat. Lumia 520, desi continua sa atraga, nu poate duce in spate de unul singur intreaga afacere.

Ultimele date, oferite de cei de la IDC, ne ofera o imagine asupra vanzarilor de telefoane mobile inteligente din trimestrul 2 al acestui an (aprilie, mai, iunie) si arata o scadere drastica in ceea ce priveste vanzarile terminalelor ce ruleaza Windows Phone, desi, pana acum, acestea erau mereu pe plus. Piata este dominata in mod autoritar de Android, cu 84.7%, cu vanzari in continua crestere. Pe locul secund se afla iOS, cu 11.7%, cu o mica crestere in ceea ce priveste volumul de telefoane vandute. Iar, pe locul 3 se regaseste Windows Phone, cu doar 2,5%, cu vanzari in scadere destul de mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rusinea nu este data neaparat de locul ocupat, cat de faptul ca 2,5% inseamna extrem de putin, iar la acest nivel este greu, daca nu imposibil, sa spui ceva clientului. Daca in scurt timp, cei de la Microsoft nu schimba lucrurile, se poate sa piarda orice tangenta cu Android sau iOS. Avand in vedere eforturile intreprinse, dar si strategia gandita special pentru cucerirea acestei piete, cifrele arata tare rau pentru Bill Gates “si compania”.

                       windows-phone-8

Ar fi pacat ca lupta sa se dea doar intre cei doi mari jucatori, Google si Apple, concurenta insemnand progres, clientul fiind cel care are de castigat intr-un final. Totusi, in ciuda cifrelor proaste, Microsoft are resurse si capacitati de a reusi sa devina un jucator important pe acest segment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>