May 21

Xiaomi Mi Pad – tableta excelenta la un pret foarte bunDespre firmele chinezesti am mai vorbit, acestea reusind intr-un timp foarte scurt sa se afirme pe aceasta piata extrem de dura si competitiva. China are avantajul de a oferi o piata de desfacere uriasa, ea fiind atractiva si pentru marile nume din domeniu. Totusi, micii producatori locali, care cunosc realitatile pietei foarte bine, au reusit sa ofere solutii uneori mai bine echipate tehnologic la un pret deosebit de bun. Asadar, bradurile internationale s-au lovit de o concurenta acerba din partea producatorilor locali.

Daca Lenovo, Huawei sau ZTE reprezinta nume cu experienta internationala, Oppo sau Xiaomi sunt mai noi in domeniu. Oppo ne-a impresionat cu N1 sau cu Find 7, doua terminale excelente. Xiaomi reprezinta insa o prezenta noua, desi in scurta sa existenta de 4 ani, a reusit sa atraga mai ales in tara-mama. Zvonurile despre acest producator, pana nu demult unul exotic, ne fac sa intelegem ambitiile Chinei in acest domeniu. Pana acum, aceasta firma s-a facut remarcata prin telefoanele cu configuratii tehnice deosebite. Dar iata ca oferta se diversifica, in dorinta de a cuprinde intreaga piata mobila.

Inspirandu-se de la Apple, mai precis de la modelul iPad Mini, Xioami lanseaza o tableta cu o configuratie mai buna, la un pret mult mai redus. Avantajul acestor nume mici este dat de faptul ca nu platim renumele, brandul, ci doar produsul propriu-zis. Mi Pad este numele acestei tablete, una ce arata intr-adevar cu un iPad Mini, desi coloristica aminteste de iPhone 5c. Daca aspectul este unul imprumutat, partea hardware arata excelent. Chipsetul folosit este NVIDIA Tegra K1, fiind prima tableta care foloseste acest puternic SoC. Totodata, procesorul este unul quad-core, ARM Cortex-A15, capabil sa ruleze la o frecventa de 2,2 GHz. Procesorul grafic cuprinde 192 de unitati de procesare. Chipsetul este completat de 2 Gb memorie RAM. Capacitatea de stocare onboard este generoasa, cei 16/64 Gb putand fi completati prin slotul de card microSD cu inca 128 Gb. Conectivitatea implica WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, fara conexiune 3G. Cele doua camere se prezinta excelent. Camera frontala vine cu un senzor Sony de 8 MPx, iar cea secundara cu unul OmniVision de 5 MPx. Aceasta tableta de 7,9 inch beneficiaza de o baterie de 6700 mAh.

                                                  xiaomi-mipad.0_standard_640.0

Desi sunt precizate preturile pentru piata chineza, care sunt excelente, totusi nu stim mai multe despre disponibilitatea internationala. Vom vedea in scurt timp ce ne rezerva acest producator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>