Dec 30

Xiaomi Redmi 2S – reteta chinezeasca de succesCu totii cunoastem marii jucatori angrenati pe piata telefoanelor mobile inteligente. Aceste companii au reusit sa isi creeze un renume de-a lungul anilor, beneficiind astazi de increderea cumparatorului. Aceste nume, devenite branduri, reusesc sa vanda destul de bine. Totusi, unii giganti s-au prabusit destul de repede, dovedind ca orice greseala poate fi fatala.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Si, pana la un punct, acest lucru este bun. In orice domeniu e nevoie de “sange proaspat”. In ultima vreme, piata a fost asaltata de nume obscure, necunoscute, aparute de nicaieri, care veneau cu un terminal extrem de bine dotat tehnologic ce facea furori printre cumparatori. Apoi, la scurt timp, acest nume disparea in neant sau, in cel mai bun caz, revenea cu un alt produs care, la randul sau, reusea sa uimeasca lumea. Cum e posibil sa existe telefoane ce beneficieza de atatea tehnologii de ultima ora si sa aiba preturi atat de scazute? Aceasta intrebare a stat pe buzele multora.

In China, o tara uriasa atat ca suprafata, cat si ca populatie, infloresc numeroase firme capabile sa asambleze la preturi extrem de mici, telefoane foarte performante. Neavand un brand pe spate, acestea costa putin, dar nu ofera garantia calitatii. Totusi, unii spun ca se merita.

Sa nu fim intelesi gresit. Exista firme chinezesti cunoscute in plan mondial. Huawei, Lenovo, ZTE sau chiar Xioami au reusit sa se afirme in intreaga lume. Calitatea produselor lansate de aceste nume este cunoscuta peste tot. Si totusi, la inceput lucrurile nu stateau asa. Spre exemplu, Xiaomi a reprezentat pentru mult timp o mare necunoscuta.

Astazi, lucrurile sunt clare. Acest mic producator chinez a adus pe piata produse excelente. Si, se pare, va mai aduce, cel putin unul. Zvonurile anunta lansarea, in 2015, a unui telefon Xiaomi Redmi 2S. Acesta este realizat pe reteta: bine dotat tehnologic, pret sub media pietei.

Ce ofera el? Panoul de 4,7 inch, beneficiaza de o rezolutie HD (1280 x 720 pixeli). Procesorul este unul quad-core Snapdragon 410, pe 64 biti, ce ruleaza la 1,2 GHz. Procesorul grafic este un Adreno 306. Memoria RAM de 1 Gb nu uimeste, ea fiind una “normala” astazi. Cei 8 Gb (stocare onboard) pot fi extinsi cu inca 64 Gb printr-un card microSD. Sunt prezente doua camere: una de 8 MPx, ce filmeaza in format HD (camera principala) si una de 2 MPx (camera frontala). Conectivitatea implica: Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, port USB, 4G, 3G. Bateria de 2.200 mAh asigura o atunomie buna acestui terminal ce va rula Android 4.4.4 KitKat.

                           Xiaomi-Redmi-2-TENAA

Daca specificatiile nu “v-au dat pe spate”, probabil pretul va reusi acest lucru. Telefonul va fi distribuit in China (deocamdata) la un pret sub 100 de dolari. Impresionant, nu credeti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>