May 20

ZTE Nubia W5 – specificatii de top si Windows Phone 8.1Windows Phone nu reprezinta o forta in lumea dispozitivelor mobile. Traditionala piata a pc-urilor este dominata insa de sistemul celor de la Microsoft, care continua sa faca legea, chiar daca XP-ul nu mai este actualizat, iar Windows 8 nu reprezinta chiar un succes. Greul este dus acum, dupa “decesul venerabilului XP” de Windows 7, un sistem destul de apreciat. Totusi viitorul este al sistemelor mobile, piata aceasta fiind in crestere accelerata. Din acest motiv, pentru a spera sa domine lumea si in viitor, Microsoft trebuie sa se impuna si in acest domeniu sau macar sa aiba o cota de piata cat de cat acceptabila.

Desi a cam pierdut startul, Windows Phone a reusit in ultima vreme sa urce in topuri. El a beneficiat de o politica agresiva a firmei producatoare. Totodata, miscarea Microsoft de anul trecut, in urma careia divizia de telefonie mobila a Nokia a fost cumparata, a intarit convingerea ca celebra firma a lui Bill Gates isi doreste succesul si pe segmentul mobil. Reorganizarile si miscarile de trupe din companie intaresc aceasta idee.

Anul trecut a insemnat si lansarea unor telefoane mobile excelente ce ruleaza Windows Phone. Gama Lumia, cu “vedeta” Nokia Lumia 520, dar si HTC Windows Phone 8X, pentru a nu aminti decat doua modele foarte reusite, au adus in prim-plan potentialul acestui sistem de operare extrem de optimizat.

                                                                           Nubia

Recent zvonurile ne aduc in prim-plan un nou terminal ce ruleaza sistemul celor de la Microsoft. Este vorba despre ZTE Nubia W5, un telefon destul de interesant, mai ales in ceea ce priveste dotarile acestuia. Windows Phone 8.1 inseamna un mare pas inainte, mai ales prin faptul ca el suporta specificatii tehnice superioare, fiind astfel asemanator Android-ului. Iar terminalul celor de la ZTE ne demonstreaza acest lucru. Se pare ca el va fi realizat in jurul unui chipset excelent, Qualcomm Snapdragon 801. Acesta va curpinde 3 Gb de RAM, o cantitate impresionanta, avand in vedere faptul ca Windows Phone se descurca si cu 512 Mb de memorie. Ecranul de 5 inch va fi FullHD, camera foto va avea o rezolutie de 13 MPx, iar cantitatea de memorie interna va fi de 64 Gb, o cantitate foarte mare.

Asadar, bursa zvonurilor ne anunta un telefon excelent. Vom vedea in viitor care vor fi specificatiile finale ale acestui dispozitiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>